За много от нас есента идва със спомени от детството: баба, дядо и работа покрай прибирането на реколтата. Днес голяма част от възрастните хора са по селата и очакват някой да се сети за тях и да ги посети. Колко са въодушевени, когато видят някой човек по тихите улици на тяхното село!

Тази есен Ви предлагаме да си спомним за българското село, но не само в мислите си, а в действителност. Каним Ви заедно да занесем радост и надежда на обременените и отрудени сърца.

Станете част от проекта „Време за благодарност“!

А. За какво става дума?

Предлагаме Ви да си изберете поне едно село в близост до Вас, в което да занесете благата вест. Може да е село, в което вече работите, имате църква/домашна група или бихте искали да основете такава.

Започнете да се молите всеки ден за това село в продължение на една седмица. Организирайте после група-доброволци от църквата Ви и посетете селотодо 31-ви октомври, споделяйки Божието слово с всеки човек, във всеки дом. За да сте сигурни, че не сте пропуснали нито една улица и дом, използвайте Google maps или Runtastic.

Б. Какво правим там, където няма хора на улицата?

Ако нямате възможност да дадете брошурата лично, оставете я в пощенската кутия или на портата, но на видимо и защитено от дъжда място. Хората ще я намерят там по-късно и ще я прочетат. Като давате брошура във всеки дом, не пропускайте да се помолите за дома, Бог да докосне живущите в него и да ги спаси.

В. Какво подаряваме?

Освен брошурата„Време за благодарност„, на хората, които ще срещнете лично (на улицата, в двора на къщата или градината), ще може да им подарите по една хубава торбичка с лавандула.

*Броят на брошурите и торбичките, които ще получите, ще се определи според населението на селото, което избрахте.

Ако срещнете отворени сърца, желаещи да научат повече за вярата в Бог, насърчете ги да попълнят талона от последната страница на брошурата. Попълненото талонче нека дадат на Вас или да ни го изпратят по пощата. Веднага щом талонът пристигне при нас, ние ще Ви изпратим желаната от тях литература, за да отидете и да им я подарите. Ако се затруднявате да отидете в селото втори път, може да изпратим поръчаната литература и по пощата.

Г. Как може да кандидатстваме?

Кандидатстването в проекта „Време за благодарност“ е лесно. Моля, използвайте линка, за да попълните формуляра за записване:

https://www.surveymonkey.com/r/VQF2HMW.

Срокът за кандидатстване е 15.10.2021 г.!

Д. БОНУС:

Всяка църква, която участва в проекта, ще получи 100 торбички с лавандула за своите членове и посетители.

Внимание: Моля, имайте предвид, че броят на торбичките с лавандула е ограничен. Затова, предимство ще имат онези, които се записват първи. Предлаганите материали ще са до изчерпване на количествата.

С християнски поздрав,

Павел Вълков и екипът на „Христос за всеки“